Tudtuk ugyan, de a gyors körkérdésből meg is erősíthetjük a tényt, a KATA törvény változása nagyon sokunkat érint. 

 

Természetesen ernyőszervezetként minden lehetséges eszközt megragadunk, hogy megoldást találjunk a kialakult helyzetre. A véleményünket és kéréseinket eljuttattuk a jogalkotónak:

  1. Kérjük, hogy amennyiben a törvény a jelenleg megszavazott formájában lép hatályba, fontolják meg a törvény alóli felmentettek körének bővítését azon coach szakemberek számára is, akik szerepelnek a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének nyilvántartásában.
  2. Javasoljuk, hogy az eddig KATA adózási formában működő társas vállalkozások (Bt., Kkt.) számára is tegyék lehetővé az átalányadózásra való áttérést a megadott bevételi összeghatárig.
  3. Ezen kívül javasoljuk, hogy a módosítások hatályba léptetése 2023. januárjától történjen meg, ezzel elegendő időt adva az érintettek számára a változásokra való felkészülésre.

Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy minél szélesebb körű tájékoztatást adhassunk a kollégáknak a lehetséges opciókról. Természetesen amint egyéb információ birtokába jutunk, igyekszünk azonnal megosztani az érintettekkel.

Dobos Elvira

Elnök