Az Európai Coaching Szövetség 1994-ben alakult Németország első coach szakmai szervezeteként. Azóta egyesít Európa szerte professzionális coachokat és coach képző intézményeket, képzett szupervizorokat, mediátorokat, trénereket, tanácsadókat és szakmai közösségeket. Alapítása óta mércét állít az emberekkel való megoldás-, erőforrás- és célorientált coaching munkában. Kiemelten fontos célja a coaching hivatás elismertségét magas hivatástudatú, kiváló szakmai tudással és gyakorlattal rendelkező coachok képzésével és továbbképzésével biztosítani.

Magyarországi képző intézete a Dr. Bodó Training &Consulting 2008 óta képez rendszerszemléletű Business és Management, valamint Egészség és életvezetési coachokat ma már soproni és debreceni egyetemekkel együttműködve is. Végzett coachok számára pedig folyamatos továbbképzéseket és kvalifikációkat kínál:

  • rendszerszemléletű master kvalifikáció
  • személyiségorientált Structogram® coaching
  • New Work Facilitátor
  • Trénerképzés
  • egyéni és csoportos szupervíziók

A képzett ECA coachok és trénerek számtalan vállalkozás és magánszemélyek partnerei Magyarországon és a világ számos országában. Munkájuk sikerét személyes hitelességük, folyamatos szakmai és személyes fejlődés iránti igényük és a coaching hivatás etikai szabályai iránti mély elkötelezettségük biztosítja.